Zuurdesembrood

Ingrediënten:

  • 500g bloem
  • 300g water
  • 100g zuurdesemstarter
  • 10g zout

Werkwijze:

  1. Meng de bloem en water in een grote kom en laat het 30 minuten rusten (autolyse).
  2. Voeg de zuurdesemstarter en zout toe.
  3. Kneed het deeg tot het glad en elastisch is (ongeveer 10-15 minuten).
  4. Laat het deeg 3-4 uur rijzen op kamertemperatuur, waarbij je het elke 30 minuten strekt en vouwt.
  5. Vorm het deeg tot een bol en laat het nog eens 2-3 uur rijzen in een rijsmandje of kom bedekt met een doek.
  6. Verwarm de oven voor op 230°C met een bakplaat of Dutch oven erin.
  7. Snijd het deeg in en bak het 20 minuten met deksel en nog eens 20-25 minuten zonder deksel.
  8. Laat het brood volledig afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *